Аз не вярвам господин Сарафов да си подаде оставката в резултат

...
Аз не вярвам господин Сарафов да си подаде оставката в резултат
Коментари Харесай

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

" Аз нямам доверие господин Сарафов да си подаде оставката в резултат на призива на обединението ПП/ДБ. " Това заяви съдия Атанаска Дишева от Висшия правосъден съвет (ВСС) пред БиТиВи за вчерашното експресно избиране на нов краткотраен обвинител номер едно - Борислав Сарафов на мястото на отстранения предходния ден Иван Гешев.

За нея изборът на Сарафов е - " още един път от същото ". " Господин Сарафов е заместник-главен прокурор, беше част от управителния екип на господин Гешев, стоеше компактно зад него и поради това въпреки от дълго време да се говореше, че той ще бъде краткотрайния основен прокурор, за мен това беше изненада. Иначе през вчерашния ден видяхме една прокурорска гилдия, която действаше по този начин, както и преди месец ", оцени Дишева, съгласно която пленумът на Висш съдебен съвет, а не прокурорската гилдия трябвало да избере краткотрайно изпълняващият функционалностите на основен прокурор.

Според Дишева скоростното деяние в допълнение постанова отрицателна нотка, с която работи прокурорската гилдия с избора на краткотраен основен прокурор. Сарафов има цялостния размер пълномощия, които има и постоянният основен прокурор, уточни тя.

Дишева счита, че е трябвало всъщност да се влезе в разискване на качествата на краткотрайно изпълняващ функционалностите на основен прокурор посредством пленума на Висш съдебен съвет, а не прокурорската гилдия да избере краткотраен основен прокурор. Тя е обезпокоена и от познанствата на Сарафов с Петьо Петров, по-известен още като Петьо Еврото, както и за схемата " Осемте джуджета ". Години наред следствие по " Осемте джуджета " не се организира, регистрира Дишева.

Според нея Сарафов е дал положителни поръчки с готовността да направи проверка на работата на досегашния основен прокурор. Добре е да се направи проверка на цялостната активност на основния прокурор, само че и на прокуратурата, сподели Дишева и увери, че ще постави старания всичко да се случи пред очите на пленума на Висш съдебен съвет като обобщаване на резултатите.

Запитана за опит за разрязване на прегръдката сред прокуратурата и политиката, Дишева посочи, че не вижда опит за излизане от прегръдката на политиците с държавното обвиняване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР